خط به خط با تراکتورسازان از نگاه آمار و ارقام
آی اسپورت- پرونده ی لیگ سال 92-93، روز جمعه (22 فروردین ماه) با قهرمانی تیم فولاد خوزستان بسته شد و در این مقاله، به بررسی عملکرد آماری تراکتورسازان در این فصل می پردازیم:
تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در حالی لیگ سیزدهم را به پایان رسانید که با 45 امتیاز، در جایگاه ششم جدول 16 تیمی رقابت ها جای گرفت و در 30 بازی که در لیگ برتر انجام داد، توانست 11 پیروزی کسب کند و در 13 بازی متوقف شد و در شش بازی نیز مغلوب حریفان خود شد.
* آمار گلزنی قابل قبول با تعداد گل های خورده ی زیاد!
تراکتور با 39 گلی که در طول فصل به ثمر رساند، پس از ملوان بندرانزلی، به همراه تیم نفت تهران به عنوان دومین تیم برتر از نظر خط هجومی شناخته شد و آمار 3/1 گل در هر بازی را از خود به جای گذاشت که حدود 36 درصد گل های این تیم را کریم انصاری فرد به تنهایی به ثمر رساند و در پایان لیگ سیزدهم نیز، با 14 گل به عنوان آقای گل این رقابت ها شناخته شد.
همچنین تیم تراکتور در طول فصل با دریافت 33 گل، از نظر دفاعی نتیجه ی ضعیفی از خود به جای گذاشت و تعداد گل های خورده ی این تیم نسبت به سایر تیم های مدعی این فصل، زیادتر بود و در هر بازی به طور متوسط 1/1 گل از حریفان خود دریافت کرد.
* نتایج ضعیف در یادگار امام!
تراکتورسازی در بازی های خانگی این فصل عمکلرد قابل قبولی نداشت و در 15 بازی انجام داده در ورزشگاه یادگار امام (ره) تنها موفق به کسب 4 پیروزی مقابل تیم های سایپای البرز، نفت تهران، پرسپولیس و استقلال خوزستان شد و مقابل سپاهان و راه آهن نیز تن به شکست داد و در 9 بازی دیگر خانگی خود در لیگ سیزدهم، با تساوی مقابل حریفان متوقف شد که این آمار، برای تیمی که همواره با تماشاگران پرشورش، حریف خطرناکی برای میهمانان خود بود، جالب نیست. نکته ی جالب این است که تراکتورسازان تنها موفق به زدن 14 گل در 15 بازی خانگیشان بودند و آماری ناامیدکننده از خود به جای گذاشتند و در واقع تنها 36 درصد از گل های خود را در خانه به ثمر رساندند.
برعکس عملکرد ضعیف بازی های خانگی، سرخپوشان تبریزی در خارج از خانه به نسبت خوب کار کردند و موفق شدند از 15 بازی خارج از خانه ی خود، 7 برد و چهار تساوی کسب کنند و در چهار دیدار نیز، مقابل میزبانان خود مغلوب شدند و 64 درصد گل های این تیم در خارج از خانه به ثمر رسیده است و این آمار، حاکی از عملکرد بهتر تراکتورسازان در خارج از خانه است.
* پرگل ترین و کم گل ترین بازی ها...
پرگل ترین بازی این فصل تراکتورسازان مربوط به دیدار مقابل ذوب آهن اصفهان در هفته ی سوم می باشد که توانستند در ورزشگاه فولاد شهر اصفهان، میزبان خود را با حساب چهار بر دو از پیش رو بردارند. همچنین در هفته ی بیست و دوم نیز، تراکتور مقابل سایپا به تساوی سه بر سه دست یافت که این بازی نیز در کنار بازی با ذوب آهن، به عنوان پرگل ترین بازی های این فصل تراکتور ثبت شد.
در بازی تراکتور با تیم های مس کرمان، فجرسپاسی (هم در بازی رفت و هم در بازی برگشت) و داماش گیلان، هیچ توپی از خط دروازه ها رد نشد و این چهار مسابقه، به عنوان کم گل ترین بازی های این فصل تراکتورسازی شناخته شدند.
* انصاری فرد و کیانی، رکورددار بیشترین دقایق حضور در میدان...
از بین بازیکنان تراکتورسازی، کریم انصاری فرد با حضور 2344 دقیقه ای خود در رقابت های این فصل، رکورد بیشترین حضور در میدان را از آن خود کرد و پس از این مهاجم، مهدی کیانی 2340 دقیقه بازی کرد و رتبه ی دوم بیشترین حضور را به خود اختصاص داد و حامد لک با حضور 2308 دقیقه ای خود درون دروازه، در جایگاه بعدی ایستاد.
* خشن ترین بازیکنان...
حبیب گردانی و مهدی کیانی، هرکدام با دریافت 7 کارت زرد از داور، به عنوان خشن ترین بازیکنان این فصل تراکتور شناخته شدند و پس از این دو، بازیکنانی همچون میلادشیخ فخرالدینی، محمدنصرتی، سعید دقیقی و فرشاد احمدزاده، با دریافت 5 کارت زرد، رتبه های بعدی را ازآن خود کردند و تنها بازیکنی که در این فصل از رقابت ها، با کارت قرمز داور مواجه شد، مرتضی اسدی بود که با کارت زرد مستقیم داور مواجه شده بود.
* اولین ها و آخرین ها...
اولین گل این فصل تراکتورسازان را امیر تیزرو، بازیکن گسترش فولاد تبریز در هفته ی دوم رقابت ها به اشتباه وارد دروازه ی خودی کرد تا اولین گل تراکتور را به نام خود ثبت کند و پس از آن، با گلی که محسن ربیع خواه در هفته ی سوم وارد دروازه ی ذوب آهن کرد، خود را به عنوان اولین گلزن از تیم تراکتور برای این تیم معرفی کرد.
کریم انصاری فرد نیز با گلی که در هفته ی سی ام، از روی نقطه ی پنالتی وارد دروازه ی سیدمهدی رحمتی کرد، خود را به عنوان آخرین گلزن تراکتورسازی در فصل سیزدهم شناساند.
همچنین تراکتورسازان لیگ سیزدهم را با شکست یک بر صفر مقابل سرخ های پایتخت در ورزشگاه آزادی آغاز کردند و با پیروزی سه بر یک مقابل آبی های پایتخت در همان ورزشگاه آزادی، به کار خود در این لیگ پایان دادند.
* برد رفت و برگشت مقابل تیم خوزستانی...
تنها تیمی که تراکتورسازی توانست هم در بازی رفت و هم در بازی برگشت آن را از پیش رو بردارد و به اصطلاح آن تیم را دبل کند، استقلال خوزستان بود که در بازی رفت موفق به شکست دادن چهار بر یک این تیم شد و در بازی برگشت نیز با حساب یک بر صفر، حریفش را از پیش رو برداشت و در مقابل، هیچ تیمی نتوانست تراکتور را در دو بازی رفت و برگشت از پیش رو بردارد.
* دوران قرون وسطی و بحران نبردن!
تراکتورسازی تبریز در مقطعی از فصل، با بحران نبردن مواجه شد و در فاصله ی بین هفته های هفدهم و بیست و هشتم، در به دست آوردن سه امتیاز بازی ها ناکام ماند و در 11 بازی، تنها توانست 7 تساوی کسب کند و از کسب پیروزی جای ماند که پیروزی مقابل استقلال خوزستان در هفته ی بیست و نهم و ماقبل پایانی، نوار ناکامی های این تیم را پاره کرد و این تیم پس از 11 هفته، طعم برد در لیگ برتر را چشید.
به هرروی، تراکتورسازی در حالی لیگ را به پایان رساند که در ابتدای فصل، امیدزیادی برای تصاحب عنوان قهرمانی آن بود و با قرار گرفتن در جایگاه ششم جدول، یکی از فصل های بد خود را در چندسال اخیر پشت سر گذاشت و اگر قهرمانی در جام حذفی و کسب سهمیه ی آسیایی در آن رقابت ها نبود، تراکتورسازان حتی رقابت های لیگ قهرمانان آسیای فصل بعد را نیز از دست می دادند. هرچند که پیروزی دلچسب این تیم در هفته ی سی ام مقابل استقلال تهران، پایان خوشی را برای هواداران این تیم رقم زد.
حیران حیدری
حیران حیدری
نظر دهید