فهرست
گزارشی از سرنوشت دورگه ها در فوتبال ایران؛ قربانیان بازی در تیم ملی
گزارشی از سرنوشت دورگه ها در فوتبال ایران؛ قربانیان بازی در تیم ملی

گزارشی از سرنوشت دورگه ها در فوتبال ایران؛ قربانیان بازی در تیم ملی

آی اسپورت - چند روز قبل بود که برایتان از سرنوشت بعضی از بازیکنان به اصطلاح دورگه نوشتیم. بازیکنانی که به عشق سرزمین پدری شان به تیم ملی کشورمان آمدند اما حضور در تیم ملی برای آنها نه تنها سودی نداشت بلکه باعث شد جایگاه خود در باشگاهشان را هم از دست بدهند و کلا فوتبالشان از بین برود. حالا روزنامه شهروند یک پرونده کوچک درباره این موضوع جمع کرده و به سرنوشت این بازیکنان اشاره کرده است. خواندن این گزارش را از دست ندهید 

وران زندی
فریدون زندی با مدل خاص تکلم زبان فارسی و سربندی که داشت یا نداشت، خیلی زود محبوب شد. او بعد از این‌که در لوبک، بهترین بازی‌های ممکن را انجام داد، کایزرسلاترن را برای ادامه دوران حرفه‌ای انتخاب کرد و در همان دوران توجه فوتبال ایران به این جوان عاشق هدبند جلب شد. او سرانجام به تیم‌ملی دوران برانکو دعوت شد و پاس گل نصرتی در بازی منجر به صعود تیم‌ملی به جام‌جهانی ٢٠٠٦ را هم ارسال کرد اما وقتی با پول‌های استیل‌آذین به ایران آمد، به یکباره افت شدیدی را تجربه کرد. بعد از ٢ فصل بازی در تیم نوکیسه، نمی‌خواست رنج بازی در لیگ آزادگان را تجربه کند و به همین دلیل با کلی سروصدا راهی استقلال شد اما آن‌جا هم موفق نشد و به‌عنوان بازیکن آزاد به فروش رفت.
اشکان اشک بار
دیگر نسل اول دورگه‌های ایرانی که با حضور در فوتبال معیوب، استانداردهایش را از دست داد، کسی نبود غیر از اشکان دژاگه. او وقتی با ولفسبورگ فلیکس ماگات، سینی نقره‌ای بوندس‌لیگا در ‌سال ٢٠٠٩ را بالای سر برد، خریداران زیادی داشت؛ از لندن تا تهران. اشکان با انصراف از بازی در تیم جوانان آلمان مقابل رژیم صهیونیستی، چراغ سبز پررنگی به فوتبال ایران نشان داد. او از زمان انجام اولین بازی ملی در رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی٢٠١٤ مقابل قطر همواره به خاطر تیم‌ملی با سرمربیان بعدیش در ولفسبورگ و فولام دچار مشکل شد و سرانجام با حضور در لیگ بی‌کیفیت  قطر به اعتبار فوتبال خودش لطمه‌ای اساسی زد.
شاپورزاده ویران شده
امیر شاپورزاده با بازی در تیم‌های جوانان چند تیم محلی به تیم دوم‌ هانزاروشتوک پیوست و آن‌جا نظرها را جلب کرد. او پس از حضور در استیل آذین سقوطی آزاد را تجربه کرد و درطول ٣ فصل بازی برای تیم منحل‌شده تهرانی، فقط یک گل زد. سقوط تیم، ادامه سقوط او هم بود. امیر سرانجام دوباره به تیم‌های محلی آلمان پناه برد. زننده ١١ گل در ١١١ بازی در آلمان، اولین بازی ملی خود را در جدال دوستانه با زامبیا در تهران تجربه کرد و برای یک دوره بازی‌های غرب آسیا هم به تیم‌ملی دعوت شد اما افول شدید، شانس تداوم بازی‌های ملی را از او گرفت و حالا در تیم محلی «ورزبورگر کیکرز» انگار به فراموش‌خانه تبعید شده است.
معمای گوچی
قوچان‌نژاد، زننده گل چهارمین صعود ایران به جام‌جهانی از زمان دعوت شدن به تیم ملی، استانداردهای زمان بازی در استاندارد لیژ را از دست داد. او که در مقاطعی در ١٠ بازی، ٤ گل برای استاندارد لیژ زده بود بعد از نامیده شده به‌عنوان اولین گلزن چارلتونی تاریخ جام‌جهانی، روزهای خوبی نداشت. در چارلتون که یک سطح پایین‌تر از لیگ برتر بازی می‌کند، جای ثابتی نیافت و جزای افت محسوس خود را با حضور در الکویت و سپس به صورت قرضی در الوکره گرفت.
افت شدید داوری
دانیل داوری که زمانی کاندیدای حضور در تیم‌ملی آلمان بود با سلام و صلوات به ایران آمد، در چند بازی ازجمله بازی مقدماتی جام‌ملت‌های‌آسیا مقابل تایلند به میدان رفت اما از همان زمان افت بزرگی را تجربه کرد. او درحالی‌که زمانی صاحب کمترین گل خورده در بوندسلیگای٢ همراه برانشوایگ بود، موقعیتش در تیم صعود کرده به بوندس‌لیگا را از دست داد و با دریافت بدترین گل‌های ممکن به‌طورکلی جایگاهش در برانشوایگ را به رقیب بالکانی خود سپرد. دانیل اکنون در گراس‌هاپرز روزهای کاملا متوسطی را پشت سر می‌گذارد و از حضورش در تیم‌ملی هم که خبری نیست.
استیون بیت‌آشور
استیون یا همان مهرداد‌ بیت‌آشور به هوای بازی در تیم‌ملی ایران، دعوت به تیم‌ملی آمریکا آن هم از سوی یورگن کلینزمن را رد کرد اما نه‌تنها رنگ حضور در جام‌جهانی را به چشم ندید، بلکه به خاطر چند حضور نافرجام در رده ایران، جایگاه خود در تیم باشگاهی‌اش(سن‌حوزه) را از دست داد. او در ٦ بازی ملی به میدان رفت اما گلی نزد و حالا در تیم ونکور وایتکپس، نه رویای تیم‌ملی دارد و نه توان پیشرفت بیشتر.
دیگران
این لیست بلندبالا توسط افرادی مانند برادران نظری و ویلیام آتشکده تکمیل می‌شود. امید نظری که برخلاف برادرش دعوت کی‌روش را پذیرفت در باشگاه آنخل هولمز، روزهای بی‌سروصدا و کم‌فروغی را پشت سر می‌گذارد. آتشکده هم در تیم «اوبرو»ی سوئد، کمتر چشمی را نگران خود می‌بیند؛ درحالی‌که زمانی مورد توجه کی‌روش بود و درست از همان زمان افت کرد. شاید بخشی از افول او و بقیه هم‌قطارانش تقصیر خودشان باشد اما نمی‌توان نقش دوری آنها از باشگاه‌هایشان به قصد حضور در اردوها و بازی‌های تیم‌ملی را نایده گرفت!

     
آی اسپورت
2015-05-03 16:39:40
نظر دهید

به اشتراک بگذارید
لینک مطلب
x
بیشتر