در ستایش رئال زیدان/ رژیم غذایی کاملا سپید
آیاسپورت- تیم زیدان از ابتدای فصل تا کنون و به دلیل نتایج دور از انتظاری که در رقابتهای لالیگا کسب کرده عملا آن قدر زیر فشار انتقادها و اعتراضهای رسانهها و هواداران فوتبال قرار گرفته که دیگر جایی برای صحبت از کیفیتها و ویژگیهای مثبت رئال مادرید این فصل باقی نمانده. برد ۷ بر یک مادریدیها برابر لاکرونیا حداقل برای چند روزی این فرصت را به ما میدهد که فارغ از نتایج و جایگاه فعلی رئال مادرید در جدول نگاهی کاملتر و جامعتر به آنچه که در این فصل در این تیم رخ میدهد داشته باشیم. روزنههایی به حقیقتهای دیده نشده در تیم پایتختنشین که میتواند تصویر متفاوتی از آنچه در ذهن مخاطبان جا افتاده به ما بدهد.
تیم زیدان فصل را تقریبا بدون خرید هیچ سوپراستار یا کهکشانی جدیدی آغاز کرد. بر اساس آمار تنها ۴۰ میلیون یورو در ابتدای فصل صرف خرید دو بازیکن جوان (سبایوس و تئوهرناندز) شد (در حالی که باشگاه اتلتیکو مادرید جمعا ۹۴ میلیون یورو برای خرید بازیکن هزینه کرد) و حتی تراز مالی باشگاه با توجه به ارقامی که از فروش ستارههایی چون خامس، موراتا، پپه، دنیلو و... به دست آمد، عدد مثبت ۱۰۰ میلیون یورو را نشان میداد؛ اعددی که روشنگر سیاستهای زیدان برای تیم امسالش بودند؛ یک رژیم غذایی سفت و سخت. رئال مادرید این فصل بر خلاف تمام مادریدهای فصلهای قبل بهویژه در زمانهای مربیگری پیگرینی و مورینیو بیشتر از اینکه به مانند یک برند تجاری باشد مانند یک تیم باشگاهی فوتبال رفتار کرده است؛ با روکردن استعدادهای آکادمیاش مثل اشرف حکیمی، لوکاز وازکز، ناچو، بورخا مایورالوو... با میانگین سنی زیر ۲۵ سال. با تیمی که آنقدر جوان آیندهدار دارد که از حالا بازار شایعات پیوستنشان به سایر تیمها شنیده میشود. مرد فرانسوی این فصل به جای بردن جامها و درو کردن تیمها دستاوردی نوبر و (برای هواداران رئال) کمی جدید داشته است. رژیم غذایی که زیدان این فصل برای رئال مادریدی که از شدت خریدهای نجومی و نمایش سوپراستارهای لاکچری به شدت چاق و فربه شده بود تجویز کرده آنجا جذابتر است که خبرنگاران با التماس از او می خواهند بازیکنی یا مهاجمی بخرد و او با اطمینان کامل جواب منفی به آنها میدهد؛ روندی کاملا بر عکس سالهای پیش که خبرنگاران از خودشان میپرسیدند خب رئال مادرید این همه بازیکن جدید را برای چه خریده و چرا اصلا این همه ریخت و پاش انجام شده است؟
اما آیا این رئال مادرید جذاب نیست؟ دیدن نمایش اشرف حکیمی ۱۹ ساله که محصول آکادمی باشگاه رئال است در معبد بزرگان فوتبال و بازی او در کنار خدایانی چون رونالدو، ترکیبی از جوانی و تجربه. و یا نمایشهای خیره کننده مارکو آسنسیو که تازه ۲۲ ساله شده و در ابتدای فصل آنچنان توپ را به تور دروازه ترشتگن چسباند. یا اینکه درترکیب تیم ملی فوتبال اسپانیا برتری عددی دیگر با بارساییها نیست و رئال مادرید اگر بازیکنان بیشتری نداشته باشد کمتر هم ندارد. زمانی رئال مادرید را حتی در صورت قهرمانیهای متعدد مورد نکوهش قرار میدادند که این تیم با پول بسته شده و پول است که باعث موفقیتهای این تیم میشود و اگر سایر تیمها نیز همچین مقدار پولی در بودجهشان داشتند میتوانستند حتی بهتر از رئال مادرید بازی کنند. حالا اما رئال مادرید در شجاعترین شکل ممکن فاکتور پول و هزینه کردن اشرافی را تحت هدایت زیدان به کناری گذاشته و بر خلاف رقیب دیرینه که ظاهرا این روزها روند کهکشانی شدن را دنبال میکند به استعدادهای جوان آکادمیاش نگاه میکند.
رژیم غذایی اما هیچ وقت آسان نبوده و نیازمند صبر و تحمل وصفناشدنی است. رئال مادرید با پسزمینهای سلطتنتی، عادت به خرجهای خیرهکننده و ساختن کهکشان دارد و حال در مسیر و روندی جدید قرار گرفته است. این چالش بیش از هر چیز میتواند برای فلورنتینو پرس پیچیده و گیجکننده باشد. معمار فلسفه کهکشانی حالا در وضعیتی قرار گرفته که قبلا تجربه نکرده بود و باید بین حمایت از سیاستهای زیدان و یا پافشاری روی فلسفه پیشین خود یکی را انتخاب کند. اینکه پرس تا چه میزان زیدان را تحمل کند و تا چه حد به او فرصت پیش بردن سیاستهایش را بدهد پرسشهایی است که نتایج زیدان در ماههای آینده تعیین خواهند کرد. بدون شک زیدان در صورتی که بتواند از طوفانهای فعلی تیمش را به سلامت عبور دهد و در پایان فصل اروپایی دیگر را فتح کند نقطه عطفی در تاریخ باشگاه رئال مادرید شکل خواهد گرفت. نقطه عطفی که شاید پرس را متقاعد کند راه موفقیت در فوتبال الزاما از مسیر پول پاشیدن نمیگذرد.
نظر دهید